Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Brassói apró pecsenye... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg sertés szűzpecsenye vagy sovány comb
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2-3 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» majoránna
» só
» bors
» 1 hegyes paprika
» 1 csokor petrezselyem
» 25 dkg zöldborsó
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.

Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.

A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal.
Megjegyzés / tipp:

Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.
1 komment 73 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
atomvaros 2012.01.16. 19:33 (#1)
Nagyon szeretem a brassóit,így készítem én is,csak zöldborsót nem szoktam tenni bele.
Címkék
húst leöblítjük, szalonnát gyufaszál, fokhagymát meghámozzuk, hagymát karikára, fokhagymát vékony, szalonnát megpirítjuk, levét elfőné, petrezselymet leöblítjük, paprikát kicsumázzuk, puhára párolt, leszűrt zöldborsót, összeforrósítjuk, paprikakockákkal, hasábburgonyával, megfonnyasztjuk, petrezselymet, petrezselymet, belekeverjük, petrezselyem, eltávolítjuk, majoránnával, szűzpecsenye, kínálhatjuk, kicsumázzuk, meghámozzuk, erőteljesen, húslevessel, megpirítjuk, meghintjük, fokhagymát, fokhagymát, hozzáadjuk, leöblítjük, leöblítjük, fokhagymát, vékonyságú, megszórjuk, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, majoránna, bors, hegyes paprika, csokor petrezselyem, zöldborsó,
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 4 ember kedveli
Egyszerű meggytorta
0 komment 7 ember kedveli
Paradicsomos paprikás krumpli
0 komment 3 ember kedveli
Őzgerinc
0 komment 4 ember kedveli
Sajtkrémes-gyümölcsös torta
0 komment 3 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Vegetáriánus gyros tál.
0 komment 4 ember kedveli
Nagybányai tepertős pogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládétorta (24 szeletes)
0 komment 7 ember kedveli
Karácsonyi linzer
0 komment 8 ember kedveli
Császármorzsa meggyel (smarni)
0 komment 11 ember kedveli
Barackos kiflifelfújt
0 komment 1 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 10 ember kedveli
Vegiburger
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.